Първи коментар от Москва след отпътуването на отзованите руски дипломати от

...
Първи коментар от Москва след отпътуването на отзованите руски дипломати от
Коментари Харесай

Москва с първи коментар след отпътуването на изгонените дипломати

Първи коментар от Москва след отпътуването на отзованите съветски дипломати от София.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова не вижда метод съветското посолство в София да продължи да действа. Това съобщи тя в диалог за телевизия „ Россия-1 “, като акцентира, че за това е отговорно българското държавно управление.„ Те сведоха до нула опцията дипломатическата ни задача да работи. В края на краищата то би трябвало да работи по някакъв метод “, разяснява Захарова, представена от bTV, и добави, че съветските управляващи скоро ще разясняват обстановката по-конкретно.

Тя се оплака, че от България е експулсиран целият механически личен състав на посолството. Затова и оттук насетне обезпечаването на техническа поддръжка за гладкото действие на съветската легация е съвсем невероятно. Захарова сподели още, че кабинетът в оставка е взел решението за изгонването на чиновниците под непознато въздействие. По нейно мнение целта е да бъде нанесен пагубен удар върху българо-руските връзки за Народното събрание да върне част от доверието си.

По-рано Александър Грушко, зам.-министър на външните работи, също разяснява проблема с експулсираните чиновници и дипломати в съветското посолство. Той съобщи, че Русия доста деликатно ще обмисли дали съветската дипломатическа задача в София ще продължи да работи.

Припомняме, че в неделя 70 чиновници на посолството напуснаха София. Те излетяха с два държавни самолета дружно със своите фамилии. Руският дипломат в България - Елеонора Митрофанова - от своя страна заплаши с цялостно разкъсване на дипломатическите връзки сред София и Москва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР